Hallo, van harte welkom, wat leuk dat je een kijkje komt nemen. Ik wens je veel kijk plezier en laat gerust een berichtje achter

dinsdag 27 april 2021

5 x Condoleance/sterkte

 Hallootjes,

Op deze zonnige koningsdag kom ik even voorbij waaien om jullie een aantal kaartjes te laten zien welke ook bij het leven horen. Zijn niet de leukste kaartjes om te maken maar  ik weet dat het zeer gewaardeerd wordt. Helaas zijn er nog maar 2 op voorraad. 







Het zijn diverse kaartjes met ieder hun eigen uitstraling. Op het onderste kaartje heb ik een clearblok gebruikt om de achtergrond te maken. Deze beinkt met Water gedragen inkt (SU) daarna een beetje water op gesprayd  en op aquarel papier afgedrukt. De bovenste kaarten heb ik met distress  inkt gemaakt. Onderste kaart laat ik mee doen aan de challenge van Knutsels en kadootjes waar Nederlandse teksten worden gevraagd.

Mijn kaartje voor Carla is in de prijzen gevallen bij crafty sentiments. Altijd weer leuk vind ik. Tot slot wil ik je bedanken voor de leuke berichtjes op me vorige kaartje, ik geniet daar  zo van. Ik ga nog even freubelen en genieten van de zon. Mijn plan is van het weekend weer een blog rondje te maken. 





vrijdag 23 april 2021

Katzelkraft Grumpy Pinquins

 Hallootjes!

Ik hoop nog steeds alles goed met je gaat aan de andere kant van het scherm. Hier gaat alles zijn gangetje, me eerste werkweek zit er alweer op. Was weer lekker druk, waar ik stiekem wel van houdt. Vanochtend vroeg zat ik al bij kapper, weer een stukje eraf, uitgedund en een zomers kleurtje er weer in,  héérlijk kort koppie. Laat de zon maar komen.  

Johan is blij dat ik weer aan het werk....kwamen in zijn  ogen wel heel veel pakjes hihihi. Kwamen (te) veel  leuke stempels voor waaronder deze van Katzelkraft de Grumpy Pinguïns. Zocht ze al enige tijd en ik kwam ze eindelijk tegen op Marktplaats. ik houd zo van die soort stempels en een paar merken hebben mijn hart gestolen. Ik heb er deze keer verjaardagskaarten meegemaakt.



Mij favoriete inktjes weer gebruikt  en zowaar weer stansen, de ballonnen zijn Tim Holtz, achterste het bovenste kaartje zit DSP van Stampin Up. Benieuwd wat je ervan vind. Er liggen nog een paar HH klusjes op de wachten daar ga ik eerst mee aan de  slag😝😝 en ik hoop van vanmiddag even me time te nemen...er liggen nog een paar nieuwe stempels op mij te wachten om gebruikt te worden😅😅. Voor nu een fijne dag en tot laters.


Challenge's 

woensdag 21 april 2021

Tram 6 voor Carla

 Hallootjes!

Wat een heerlijk weer hadden we de afgelopen dagen. Gistermiddag lekker van de zon genoten en wat gefreubeld. Dinsdag is officieel mijn vrije dag. En dat was lekker hoor, maandag weer begonnen met werken en het was gelijk Ina....blijkbaar was ik gemist😉

Vandaag laat ik je kaartje zien wat ik voor Carla hebt, ze stapt op tram 6. Toen ik dat las dacht ik uhhhhh, maar in België wordt je dan 60...weer wat geleerd hihihi. De kaart is anderhalve week geleden gepost dus ik ga er vanuit dat hij aangekomen is. Ik heb mijn Katzelkraft stempels erbij gehaald. Het is een slimline kaart geworden. 


Het is mix van merken wat ik gebruikt, dat maakt onze hobby zo leuk vind ik. Carla via deze weg ook van harte gefeliciteerd en ik hoop dat je veel echte post mag ontvangen. 

Ik wens je voor nu een fijne dag en hoop snel weer bij je langs te komen.


Challenge's 


zondag 18 april 2021

Knutseldate met Janneke

 Hallootjes!

Op deze zonnige zondag en laatste dag van mijn vrij dagen😓, had al gezegd tegen Janneke en Johan ik weer aan het werk en het word mooi weer, .wil ik jullie mijn kaartjes laten zien welke ik gemaakt heb bij Janneke. Voor het eerst Stamping Blends gebruikt, ik vind ze fijner kleuren dan Copics maar ik denk dat het bij alle kleurmediums het een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen is. Water gedragen inkten hebben nog steeds mijn voorkeur, wel heb ik besloten om een paar kleuren aan te schaffen. 

Janneke is demo van SU dus je snapt het al, alle gebruikte materialen zijn van Stampin Up en te verkrijgen bij haar.  Behalve dat het leerzaam was, was het heel gezellig!




Tot mijn vreugde zag ik dat ik met onderstaand kaartje bij The Paperplayers gekozen ben als "A Cut a bove" hoe leuk is dat?
 

Voor nu wens ik je een fijne zonnige dag verder en tot laters. En niet te vergeten dank je wel voor je reactie op me vorige kaartje(s).😍😍


Challenge

donderdag 15 april 2021

Kerst met Tomtenissar

 Hallootjes,

Daar ben  ik zowaar op kerstkaarten donderdag, is al een poosje geleden dat ik een kerstkaartje heb gemaakt. Deze keer heb ik wederom voor een hÄnglar and Wings gekozen. Dit manneke komt uit de set van Tomtenissar. Alweer zo'n heerlijk naam hihihi. 

Bij de The Paperplayers hebben ze regelmatig een kleurenchallenge in een kleuren combinatie waar ik niet altijd aan denk. Ik heb deze keer hun kleuren combinatie gebruikt, misty moonligt, merry merlot, crumbecake en een neutrale kleur. Gekozen voor Whisperwhite, dit zijn allemaal kleuren van SU. DSP is ook van SU. Verder een stencil van dutch doobadoo en stansen van Carddeco. 


Vanochtend ben ik de leer geweest bij Janneke want ik wilde de stampin blends graag proberen, deze zijn op alcohol basis. Met copics kan ik niet overweg  en ik dacht voor ik eventueel tot aanschaf over ga, eerst proberen en dat kon. Wat ik gemaakt heb zie je later. Voor nu een fijne dag verder en blijf gezond!


Challenge's 

The paperplayers PP536 Color-challenge

52weekstochristmas week 15

kerst-mix #challenge-56

dinsdag 13 april 2021

Hamertje tik door Tilda..

 Hallootjes!

Alleerst dank je wel voor je reactie op me vorige kaartje. Blijft leuk om te krijgen en lezen. Ook vandaag  is het nog niet echt lente in het hoge noorden. Veel bewolking, weinig zon en vanochtend was het ramen krabben...niet voor mij...ik heb me bedje weer opgezocht toen Johan naar zijn werk ging.

Ik had verwacht nadat tulpanflicka op haar gewenste kaartje stond de rust zou weder keren in me hobbykamer. Helaas kwam ik bedrogen uit, Tilda zat ongeduldig met haar hamer te tikken. Zij was aan de beurt om gebruikt te worden vond ze, aangezien de buuf  op korte jarig zou worden en die altijd aan te klussen en freubelen is. Oké oké dan mag jij nu. De buuffen zijn van de vintage stijl en kleuren daar dus ook rekening mee gehouden en tussen mijn papierblokjes een "oudje" van FAB(U)LOUS er bij gehaald.  Toen ik aan de tekst toe was appte de buuf of ik de hond wilde uitlaten...ging niet goed met moeder en het was wachten op.... moeder overleed op 95 jarige leeftijd, 2 dagen voor de buufs  verjaardag. 

Toch heb ik het kaartje bij haar door de brievenbus gedaan op haar verjaardag zodat ze wist dat wij aan haar dachten en ook deze dag niet ongemerkt voorbij wilden laten gaan. Ze was er blij mee en vond het ontzettend lief liet ze weten. Daar gaat het toch om.

 

Ik weer gekleurd met mijn favoriete inktjes, cardstock is van SU, tekststans van carddeco en stempel is een oudje van  Magnolia.  In 2014 dit stempeltje  voor het laatst gebruikt en dit kaartje meegemaakt.  Voor nu een fijne dag verder en tot latersss.



Challenge's

http://craftyhazelnutspatternedpaper.blogspot.com

http://kreativtanten-challenge.blogspot.com/2021/04/52-punkte-oder-streifen-dots-or-stripes.html


zondag 11 april 2021

Art Specially #6

 Hallootjes!

Op deze gure zondagmiddag kom ik weer even voorbij waaien op me blog. Hier in het mooie Fryslân waait het stevig en is het koud. Weer om binnen bij de warme kachel te zitten dus. Mijn eerste weekje vrije tijd zit er alweer op. Qua weer niet fijn, maar ach ik verveel mij niet. S ochtends mannetje naar het werk en ik zoek dan me bedje nog op om een uurtje te slapen en dan gewoon niets doen of wat freubelen. Nu merk ik pas hoe moe ik eigenlijk was/ben. 

Gisteren kan mijn dinnetje onverwachts mee met haar man. Help hem altijd met de blauwe enveloppe😉 We hadden elkaar 8 maanden niet gezien...ze wonen niet naast de deur en ook zij behoren tot de risicogroep net als mijzelf. Gelukkig krijgen zij ook deze week de vaccinatie en ook Johan kan woensdag zijn vaccinatie halen. Hij is er géén  voorstander van maar doet het wel, ben ik erg blij om! Weer een stapje op weg naar normaal..nieuwe normaal denk ik. 

De vader van mijn collega is 100 jaar geworden en voor hem een kaartje gemaakt. Doe ik wel vaker en dan stuurd ze hem de kaart. Hij geniet van mijn stijl kaartjes zegt ze, vooral als ik een vogel gebruik. Deze keer voor een stempel van Art Specially gebruikt. Het winterkoninkje, ik hoop zo dat de beurs in september nu wel door gaat...Janneke en ik hebben al/nog de kaartjes. Voor ik verder afdwaal het kaartje....

Een vrij straks en clean kaartje maar zowel mijn collega als haar heit en mem ( vader en moeder) waren blij met het kaartje  en daar gaat het tenslotte om. Ik heerlijk met inkt en stempels gespeeld en zij tevreden...hoe mooi kan de hobby zijn. 

Een dezer dagen ga ik weer een rondje blogs doen en kom ik vast bij je langs. Tot slot wil ik je bedanken voor de leuke berichtjes op me vorige kaartje, mevrouw is nu weer stil en blij  😅😅.  Fijne dag en blijf gezond! Ik zoek me hobbykamer op.


 Challenge's 

http://craftyanimals.blogspot.com/2021/04/challenge-49.html

https://perfectlycas.blogspot.com/2021/03/challenge-13-birthday.html  

    https://lovetocraftchallengeblog.blogspot.com/2021/04/ltccb-57-april-anything-goes.html

http://craftysentiments.blogspot.com/2021/04/anything-goes-challenge.html

https://alphabetchallengeblog.blogspot.com/2021/04/a-is-for-anniversary.html

zondag 4 april 2021

hÄnglar and Wings, herrie door Tulpanflicka

 Hallootjes!

En zijn de (chocolade) eitjes en andere lekkernijen al op deze eerste paasdag? Volgens de kalender is het voorjaar...lijkt eerder herfst qua temperatuur en morgen verwachten ze zelfs winterse buien. Kortom April doet wat ie wil....

Afgelopen vrijdag ging ik naar me hobbykamer  en tjonge wat een herrie daar. Jongedame Tulpanflivka was boos en teleurgesteld en zat haar broer Tulpanpojke uit te foeteren. Ze vond het niet eerlijk dat er met hem al een kaartje was gemaakt en stond te shinen op het www.  Ojee..hoe herstel ik de rust..er zit maar één ding op. Snel uit de verpakking halen en afdrukken. Zo gezegd en gedaan en voila mevrouw is stil en blij!  



Deze keer voor zachte en frisse tinten gekozen, een echt voorjaarskaartje zo vind ik. Gekleurd met Distress, tekststans van Missees, DSP Lawn Fawn en Bo bunny. Cardstock  is van Stampin Up en de glimmertje uit eigen voorraad.  Ook deze keer weer de binnenkant meegenomen. Had het mezelf wel wat moeilijker gemaakt, madam eerst gekleurd zonder over papier enzo te denken..beetje dom😅

De komende twee weken hoop ik veel vrij te zijn en lekker thuis te zijn. Even bijkomen van een drukke tijd. Hoop op zonneschijn maar ach ik vermaak mij wel. Voor nu een fijne (paas) dag verder en blijf gezond!!


Challenge's 

http://kaartjes-inspiratie-challenges-blog.blogspot.com/2021/03/kic-start-uitdaging-152-kleurenpalet.html

https://www.welovechocolatebaroque.uk/2021/04/april-springtime.html

http://craftycalendarchallenge.blogspot.com/2021/04/april-challenge-springor-easter.html

http://kreativtanten-challenge.blogspot.com/2021/04/52-punkte-oder-streifen-dots-or-stripes.html

https://lovetocraftchallengeblog.blogspot.com/2021/04/ltccb-57-april-anything-goes.html

https://tuesdaytaggers.blogspot.com/2021/03/hello-spring.html